Tunesische pasta
De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij.
Aan de slag
Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de kip op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwten toe en warm ze 4 min. mee.
Breek ondertussen de spaghetti doormidden en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Serveer de pasta met de kruidige kip-tuinerwtensaus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tunesische pasta
De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de kip op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwten toe en warm ze 4 min. mee.
Breek ondertussen de spaghetti doormidden en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Serveer de pasta met de kruidige kip-tuinerwtensaus.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
3 el traditionele olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
1 tl Ketoembar gemalen koriander
400 g tomatenblokjes
450 g diepvries tuinerwten
300 g spaghetti