Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
Dé perfecte pasta die ook nog eens razendsnel op tafel staat.
Aan de slag
Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min. Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.
Antonio Carluccio's pasta en doperwten
Instructievideo - 03:44 min.
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
Dé perfecte pasta die ook nog eens razendsnel op tafel staat.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min. Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g spaghetti
100 g pancetta
2 bosjes bosuien
1 teen knoflook
1 stengel bleekselderij
6 el traditionele olijfolie
700 g fijne diepvries tuinerwten
20 g verse platte peterselie
2 el extra vergine olijfolie