Aardappelsalade van Birgit
Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Meng de rest van de bosui door de salade.
Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.
Aardappelsalade van Birgit
Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Meng de rest van de bosui door de salade.
Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
400 g runderknakworsten
170 g zoetzure cocktailaugurken
3 stuks bosuien
3 el witte wijnazijn
175 g mayonaise met yoghurt