Gefrituurde augurkjes
Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko.
Aan de slag
Doe de bloem in een kom. Breek het ei boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Wentel de augurken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als de olie rondom een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de gepaneerde augurken ca. 1-2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze een beetje afkoelen.
Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar te mengen. Serveer met de gefrituurde augurken.
Gefrituurde augurkjes
Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko.
null porties
35 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem in een kom. Breek het ei boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Wentel de augurken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als de olie rondom een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de gepaneerde augurken ca. 1-2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze een beetje afkoelen.
Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar te mengen. Serveer met de gefrituurde augurken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g bloem
1 middelgroot scharrelei
50 g panko
330 g zoetzure cocktailaugurken
2 l frituurvet
100 ml milde yoghurt
2 el mayonaise
1 tl gevriesdroogde dille
Dit heb je nodig
keukenthermometer
frituurpan of ruime pan