Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo
Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more?
Aan de slag
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook en kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.
Ontvel ondertussen de chorizo, halveer in de lengte en snijd in stukjes van een 1/2 cm. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje brood meteen begint te bruisen in de olie. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo
Instructievideo - 00:28 min.
Pompoenbitterballen met geitenkaas en chorizo
Bitterballen met een vulling van pompoen, geitenkaas en chorizo: need we say more?
null porties
125 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm. Breng een pan met een laagje water en zout aan de kook en kook de pompoenblokjes 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Prak grof met een vork en laat afkoelen. Je mag nog stukjes pompoen zien.
Ontvel ondertussen de chorizo, halveer in de lengte en snijd in stukjes van een 1/2 cm. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de geitenkaas en chorizo boven de pompoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar. Is het mengsel te slap? Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
Doe de bloem in een kom. Breek de eieren boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje brood meteen begint te bruisen in de olie. Frituur de bitterballen ongeveer 3 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g biologische groene pompoenen
100 g chorizoworst
125 g zachte geitenkaas
75 g tarwebloem
2 middelgrote scharreleieren
100 g panko
1 l arachideolie