Broodje shoarma met spitskool
Dit Arabische broodje warm vlees is volledig ingeburgerd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C of gasovenstand 5. Snipper de ui. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en de paprika ca. 2 min. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ca. 4 min. mee.
Bak ondertussen de shoarmabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de kool aan het vlees toe en roerbak nog ca. 4 min. mee. Breng op smaak met ketjap. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Broodje shoarma met spitskool
Dit Arabische broodje warm vlees is volledig ingeburgerd.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C of gasovenstand 5. Snipper de ui. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en de paprika ca. 2 min. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ca. 4 min. mee.
Bak ondertussen de shoarmabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de kool aan het vlees toe en roerbak nog ca. 4 min. mee. Breng op smaak met ketjap. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 rode paprika
½ verse spitskool
3 el traditionele olijfolie
400 g shoarmavlees
8 afbakshoarmabroodjes
2 el ketjap manis