Zomerstamppot & zoete spekjes
Natuurlijk met een kuiltje, deze keer gevuld met zoet-zoute honingjus.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stronken. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Zomerstamppot & zoete spekjes
Natuurlijk met een kuiltje, deze keer gevuld met zoet-zoute honingjus.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stronken. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappelen
300 g diepvries snijbonen
1 el traditionele olijfolie
250 g magere spekreepjes
1 el vloeibare honing
2 el kraanwater
125 ml crème fraîche
2 stronken witlof