Stracciatellataart met espressosaus
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Smelt 100 g boter met de honing in een steelpan. Maal de biscuit fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de boter. Bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet 10 min. in de vriezer.
Snijd of breek de bitterkoekjes in stukjes. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het ijs. Verdeel de bitterkoekjes erover en bedek met de rest van het ijs. Zet 40 min. in de vriezer.
Doe de rest van de boter en de chocolade in een kom. Schenk de koffie erover en roer tot een gladde saus. Neem de taart uit de vriezer. Bestrooi met het cacaopoeder. Snijd in punten en serveer met de saus.
Stracciatellataart met espressosaus
nagerecht
null personen
663 kcal
30 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Smelt 100 g boter met de honing in een steelpan. Maal de biscuit fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de boter. Bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet 10 min. in de vriezer.
Snijd of breek de bitterkoekjes in stukjes. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het ijs. Verdeel de bitterkoekjes erover en bedek met de rest van het ijs. Zet 40 min. in de vriezer.
Doe de rest van de boter en de chocolade in een kom. Schenk de koffie erover en roer tot een gladde saus. Neem de taart uit de vriezer. Bestrooi met het cacaopoeder. Snijd in punten en serveer met de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak stracciatella roomijs
150 g boter
2 el vloeibare honing
200 g volkoren biscuit
8 bitterkoekjes
2 tabletten chocolade extra puur 72%
200 ml hete espressokoffie
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
springvorm (Ø24 cm)
bakpapier
keukenmachine