Haverkokoskoekjes met cranberry's
De kokos maakt de koekjes lekker bros.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, boter, honing, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de cranberry's erdoor.
Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Haverkokoskoekjes met cranberry's
De kokos maakt de koekjes lekker bros.
nagerecht
null porties
85 kcal
55 min. bereiden
120 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, boter, honing, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de cranberry's erdoor.
Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g havermout
25 g ongezouten roomboter
4 el vloeibare honing
55 g gemalen kokos
1 tl bakpoeder
3 el gedroogde cranberry's
150 ml water
50 g chocolade extra puur 72%
Dit heb je nodig
bakpapier