Pittige truffels
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.
Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Pittige truffels
nagerecht
null porties
65 kcal
70 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.
Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
250 g chocolade extra puur 72%
125 ml verse slagroom
125 g ongezouten roomboter
250 g Blooker cacaopoeder
Dit heb je nodig
bakpapier