Aubergine-tomatenfarfalle
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit een grote koekenpan en bak de spekblokjes ca. 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes (brunoise). Neem de spekblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het spekvet en bak de uien 3 min. Voeg de aubergine en de Italiaanse kruiden toe en bak op hoog vuur 2 min. Zet het vuur laag en laat de aubergine met de deksel op de pan 5 min. garen.
Voeg de tomaten en de spekblokjes toe aan de aubergine en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta en de mozzarella toe aan de aubergine en de tomaten en warm nog 1 min. door. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Aubergine-tomatenfarfalle
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit een grote koekenpan en bak de spekblokjes ca. 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes (brunoise). Neem de spekblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het spekvet en bak de uien 3 min. Voeg de aubergine en de Italiaanse kruiden toe en bak op hoog vuur 2 min. Zet het vuur laag en laat de aubergine met de deksel op de pan 5 min. garen.
Voeg de tomaten en de spekblokjes toe aan de aubergine en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta en de mozzarella toe aan de aubergine en de tomaten en warm nog 1 min. door. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
1 duopak gerookte spekblokjes
1 aubergine
2 el olijfolie
2 uien
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bakje cherry tomaten
1 zakje minibolletjes mozzarella