Pasta met gehakt
Mamma mia! Deze pasta met groente en gehakt is zo lekker, daar wil je nog een bordje van.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en het gehakt 5 min. Voeg de knoflook en champignons toe en bak 10 min. mee. Voeg de courgette en tomaten toe en bak 10 min. op laag vuur. Voeg na 5 min. de tomatenpuree en de pesto toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml (per 4 personen) kookvocht.
Meng de pasta met de groenten en het kookvocht. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.
Pasta met gehakt
Mamma mia! Deze pasta met groente en gehakt is zo lekker, daar wil je nog een bordje van.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en het gehakt 5 min. Voeg de knoflook en champignons toe en bak 10 min. mee. Voeg de courgette en tomaten toe en bak 10 min. op laag vuur. Voeg na 5 min. de tomatenpuree en de pesto toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml (per 4 personen) kookvocht.
Meng de pasta met de groenten en het kookvocht. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
250 g champignons
1 courgette
4 trostomaten
3 el traditionele olijfolie
2 el tomatenpuree in blik
3 el pesto arrabbiata
300 g orecchiette pasta
4 el Grana Padano poeder