Andijviesalade met ei & spek
Aan de slag
Kook de eieren ca. 6 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in parten.
Bak ondertussen de plakjes spek in ca. 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de andijvie. Was en droog de bladeren en scheur ze in grove stukken.
Klop de olie, de azijn, de mosterd en de suiker in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de andijvie en de radijs toe en meng de dressing erdoor. Verdeel de eieren en het spek erover.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Andijviesalade met ei & spek
bijgerecht
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren ca. 6 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in parten.
Bak ondertussen de plakjes spek in ca. 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de andijvie. Was en droog de bladeren en scheur ze in grove stukken.
Klop de olie, de azijn, de mosterd en de suiker in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de andijvie en de radijs toe en meng de dressing erdoor. Verdeel de eieren en het spek erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eieren
1 pakje Zeeuws spek
1 krop andijvie
5 el olijfolie extra vierge
2 el rodewijnazijn
2 tl grove Zaanse mosterd
½ tl suiker
1 bosje radijsjes