Zomerhutspot
Aan de slag
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 min. de plakken wortel toe. Voeg de geperste knoflook en de kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. garen. Voeg de laatste 2 min. de bosuiplakjes toe aan het wortelmengsel. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.
Zomerhutspot
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 min. de plakken wortel toe. Voeg de geperste knoflook en de kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. garen. Voeg de laatste 2 min. de bosuiplakjes toe aan het wortelmengsel. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
50 g boter
2 uien
1 bos bospeen
1 teen knoflook
1 el kerriepoeder
1 zakje bosui
Dit heb je nodig
pureestamper