Uienstamppot met rookworst
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit beide soorten ui 15 min. op laag vuur. Voeg halverwege zout toe.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Klop met een garde de melk door de puree. Schep de uien erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer de boter erdoor. Serveer met de worst.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Uienstamppot met rookworst
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit beide soorten ui 15 min. op laag vuur. Voeg halverwege zout toe.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot puree. Klop met een garde de melk door de puree. Schep de uien erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer de boter erdoor. Serveer met de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 750 g aardappelen
4 el olijfolie
500 g rode uien
500 g uien
1 rookworst
300 ml melk
30 g boter
Dit heb je nodig
pureestamper