Tempurafrites met wasabimayonaise
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in plakken van 6 mm. Snijd de plakken in lange dunne repen en snijd die weer doormidden. Doe hetzelfde met de winterpeen. Verwijder de harde onderkanten van de aspergetips. Snijd elke bosui in 3 stukken.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en de wasabipasta. Breng op smaak met peper en zout. Schenk 6 cm olie in een wok en verhit. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de bloem, het mineraalwater en een mespunt zout toe en meng kort. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn. Haal telkens 8 groentefrites door het beslag en frituur ca. 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de tempurafrites met zout en serveer met de wasabimayonaise.
Tempurafrites met wasabimayonaise
null personen
705 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in de lengte in plakken van 6 mm. Snijd de plakken in lange dunne repen en snijd die weer doormidden. Doe hetzelfde met de winterpeen. Verwijder de harde onderkanten van de aspergetips. Snijd elke bosui in 3 stukken.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en de wasabipasta. Breng op smaak met peper en zout. Schenk 6 cm olie in een wok en verhit. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de bloem, het mineraalwater en een mespunt zout toe en meng kort. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn. Haal telkens 8 groentefrites door het beslag en frituur ca. 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de tempurafrites met zout en serveer met de wasabimayonaise.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 winterpeen
1 schaaltje groene aspergetips
1 zakje bosui
4 el mayonaise
1 el crème fraîche
1 tl wasabipasta
500 ml arachideolie
2 eieren
400 g bloem
500 ml mineraalwater