Gevulde paprika met rode zalm
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika's, laat de steel zitten, en verwijder de zaadlijsten. Laat de zalm uitlekken (vang het vocht op, verwijder eventuele graten en velletjes) en meng het zalmvlees met het opgevangen vocht, de ui, de maïskorrels, de oregano, de knoflook en het paneermeel en breng pittig op smaak met peper en zout. Vul de halve paprika's met het zalmmengsel, dek af met aluminiumfolie en leg ze in de ovenschaal. Schuif deze in de oven en bak 25 min.
Kook ondertussen de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika met de rijst.
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Gevulde paprika met rode zalm
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika's, laat de steel zitten, en verwijder de zaadlijsten. Laat de zalm uitlekken (vang het vocht op, verwijder eventuele graten en velletjes) en meng het zalmvlees met het opgevangen vocht, de ui, de maïskorrels, de oregano, de knoflook en het paneermeel en breng pittig op smaak met peper en zout. Vul de halve paprika's met het zalmmengsel, dek af met aluminiumfolie en leg ze in de ovenschaal. Schuif deze in de oven en bak 25 min.
Kook ondertussen de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika met de rijst.
De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
1 blikje rode zalm
1 ui
1 blik crispy
1 el oregano
2 tenen knoflook
50 g paneermeel
1 pakje meergranen rijst
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm