Gevulde puntpaprika's met gele rijst
Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak. Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm. Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gevulde puntpaprika's met gele rijst
Met een vulling van gekruid rundergehakt en zoete ui.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de halve zoete ui zeer fijn. Meng met het rundergehakt, het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak. Halveer de zoete paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt en leg ze in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in het midden van de oven en bak de paprika's gaar in 30 min. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de rest van de uien grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de maiskorrels toe en verwarm. Roer de uien en de maiskorrels door de rijst en serveer met de gevulde paprika's.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete uien
300 g rundergehakt
1 middelgroot ei
50 g kruidenpaneermeel
2 zoete puntpaprika's
325 g gele rijst
1 el traditionele olijfolie
300 g crispy mais
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie