Geroerbakte zalm met witte asperges
Zo'n torentje van rijst maakt het gerecht meteen een stuk chiquer.
Aan de slag
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook ze 10 min. op laag vuur en laat 5-10 min. van het vuur af in het water nagaren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn, de broccoli in roosjes en de zalmfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de broccoliroosjes 3 min. Voeg de zalm toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de ketjap en de chilisaus erdoor. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Serveer de rijst door deze in een beker of glas te drukken en de torentjes op de borden te storten. Schep de zalm met de broccoli en de asperges ernaast.
Geroerbakte zalm met witte asperges
Zo'n torentje van rijst maakt het gerecht meteen een stuk chiquer.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook ze 10 min. op laag vuur en laat 5-10 min. van het vuur af in het water nagaren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn, de broccoli in roosjes en de zalmfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de broccoliroosjes 3 min. Voeg de zalm toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de ketjap en de chilisaus erdoor. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Serveer de rijst door deze in een beker of glas te drukken en de torentjes op de borden te storten. Schep de zalm met de broccoli en de asperges ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
300 g witte rijst
1 teen knoflook
500 g broccoli
600 g zalmfilet
3 el traditionele olijfolie
1 el ketjap
2 el zoete chilisaus