Aardappelgratin met groente
Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.
Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Aardappelgratin met groente
Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.
Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
400 g kikkererwten in blik
450 g aardappelschijfjes
450 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
5 tomaten
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)