Kokos-maissoep
Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak.
Aan de slag
Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Kokos-maissoep
Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak.
voorgerecht
null personen
200 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
3 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 el tarwebloem
1 rode paprika
300 g mais in blik
700 ml kippenbouillon van tablet
400 ml kokosmelk
425 g minimaiskolfjes in blik
3 stuks bosuien
Dit heb je nodig
staafmixer