Indiase kokos-kippensoep
Aan de slag
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.
Verhit ⅔ van de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor. Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.
Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.
Indiase kokos-kippensoep
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.
Verhit ⅔ van de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor. Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.
Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Elstar appels
3 gele paprika's
1 cm verse gemberwortel
300 g kipfilet
15 g verse koriander
3 el traditionele olijfolie
1 zakje korma currypasta
1 l kippenbouillon van tablet
200 ml kokosmelk
150 g basmatirijst