Indiase kokos-kippensoep
bewaar
bewaar

Indiase kokos-kippensoep

40 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.

Verhit ⅔ van de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor. Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.

Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.

combinatietipLekker met Indiaas naanbrood.
variatietipDe soep kan ook bereid worden met 2-3 el tikka massala currypasta uit pot.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiase kokos-kippensoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig