Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.
Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.
Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.
Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.
Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.
Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
800 g worteltjes & peultjes
400 g kipfiletblokjes
1 el traditionele olijfolie
2 tomaten
400 ml kokosmelk
160 g korma currypasta