Kruidige gebakken garnalen
Aan de slag
Scampi volgens gebruiksaanwijzing op verpakking ontdooien. Scampi pellen, maar staartstukjes ter decoratie eraan laten zitten. Met keukenpapier scampi goed droogdeppen. In kom knoflook mengen met gember, mespunt kaneel, mespunt kruidnagel en cayennepeper. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin specerijenmengsel 30 sec. roerbakken. Scampi toevoegen en 3 min. al roerend meebakken. Suiker erover strooien en garnalen nog 1 min. bakken, tot ze gaar zijn. Scampi overdoen in schaal en bestrooien met koriander. Serveren met partjes citroen.
Kruidige gebakken garnalen
hoofdgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scampi volgens gebruiksaanwijzing op verpakking ontdooien. Scampi pellen, maar staartstukjes ter decoratie eraan laten zitten. Met keukenpapier scampi goed droogdeppen. In kom knoflook mengen met gember, mespunt kaneel, mespunt kruidnagel en cayennepeper. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin specerijenmengsel 30 sec. roerbakken. Scampi toevoegen en 3 min. al roerend meebakken. Suiker erover strooien en garnalen nog 1 min. bakken, tot ze gaar zijn. Scampi overdoen in schaal en bestrooien met koriander. Serveren met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g reuzenscampi
2 teentjes knoflook
1 tl verse gemberwortel
0 kaneelpoeder
0 gemalen kruidnagel
0 cayennepeper
3 el olie
2 tl donkerbruine basterdsuiker
½ zakje verse koriander
1 citroen