Zoetzure curry met eend
Aan de slag
In pan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. In keukenmachine ui met knoflook, gember, specerijen, azijn en suiker tot pasta pureren. Pasta overdoen in kom. Met scherp mes vel van eendenborst lossnijden en vlees in stukken van 4 cm snijden. Vlees door pasta scheppen en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten marineren.
Vlees in marinade op kamertemperatuur laten komen. In braadpan rest van olie verhitten. Vlees met marinade hierin al omscheppend 5 min. bakken. Zout naar smaak en 100 ml water toevoegen en nog 10-15 min. zachtjes gaarstoven.
Zoetzure curry met eend
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
In pan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. In keukenmachine ui met knoflook, gember, specerijen, azijn en suiker tot pasta pureren. Pasta overdoen in kom. Met scherp mes vel van eendenborst lossnijden en vlees in stukken van 4 cm snijden. Vlees door pasta scheppen en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten marineren.
Vlees in marinade op kamertemperatuur laten komen. In braadpan rest van olie verhitten. Vlees met marinade hierin al omscheppend 5 min. bakken. Zout naar smaak en 100 ml water toevoegen en nog 10-15 min. zachtjes gaarstoven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 el olie
3 teentjes knoflook
1 tl verse gemberwortel
1 chilipepertje
1 tl gemalen kardemom (specerijen)
2 tl gemalen komijn (djinten)
4 el witte wijnazijn
½ el donkerbruine basterdsuiker
500 g eendenborstfilet
Dit heb je nodig
keukenmachine