Ei-in-de-dop
Aan de slag
Maak aan de bovenkant van de eieren een gaatje door met een puntig mes een draaiende beweging te maken. Maak het gaatje steeds groter, breek er met je vingers kleine stukjes vanaf tot er een gat in zit met een diameter van 1-2 cm. Laat het eiwit eruit lopen maar laat de eidooier erin zitten. Het eiwit wordt niet gebruikt. Zet de eieren terug in de eierdoos. Bestrooi de eidooier met de kaas en breng op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los en schep in elk ei 2 tl.
Breng in een lage, brede pan een laag water van 4 cm aan de kook. Laat de eieren er voorzichtig in glijden. Laat ze 4 min. dobberen tot de eidooier aan de randjes begint te stollen. Neem de eieren met een lepel uit het water en zet ze terug in de eierdoos. Bestrooi met peper. Besprenkel elk ei met een 1/2 tl olie en bestrooi met de peterselie.
Ei-in-de-dop
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak aan de bovenkant van de eieren een gaatje door met een puntig mes een draaiende beweging te maken. Maak het gaatje steeds groter, breek er met je vingers kleine stukjes vanaf tot er een gat in zit met een diameter van 1-2 cm. Laat het eiwit eruit lopen maar laat de eidooier erin zitten. Het eiwit wordt niet gebruikt. Zet de eieren terug in de eierdoos. Bestrooi de eidooier met de kaas en breng op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los en schep in elk ei 2 tl.
Breng in een lage, brede pan een laag water van 4 cm aan de kook. Laat de eieren er voorzichtig in glijden. Laat ze 4 min. dobberen tot de eidooier aan de randjes begint te stollen. Neem de eieren met een lepel uit het water en zet ze terug in de eierdoos. Bestrooi met peper. Besprenkel elk ei met een 1/2 tl olie en bestrooi met de peterselie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eieren
4 tl Parmezaanse kaas
½ bekertje crème fraîche
2 tl olijfolie extra vierge
2 tl platte peterselie