Pasta aglio e olio
Echt Italiaans eten is met weinig ingrediënten en puur van smaak. Zo ook deze met knoflook, olie, peper en kaas. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!
15 min. bereiden
7 ingrediënten
Aan de slag
Kneus de tenen knoflook. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 5 min. op laag vuur tot goudbruin. Bestrooi met het zout en plet tegen de zijkant van de pan met een houten lepel. Snijd de peterselie fijn. Voeg de rode peper en de helft van de peterselie toe en bak nog 1 min.
Kook ondertussen in gezouten water de spaghetti beetgaar (al dente). Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om en voeg beetje voor beetje het pastawater toe, tot er een glanzend laagje op de pasta te zien is.
Verdeel de spaghetti over de borden. Rasp de kaas erover, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de peterselie.
Pasta aglio e olio
Echt Italiaans eten is met weinig ingrediënten en puur van smaak. Zo ook deze met knoflook, olie, peper en kaas. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Kneus de tenen knoflook. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 5 min. op laag vuur tot goudbruin. Bestrooi met het zout en plet tegen de zijkant van de pan met een houten lepel. Snijd de peterselie fijn. Voeg de rode peper en de helft van de peterselie toe en bak nog 1 min.
Kook ondertussen in gezouten water de spaghetti beetgaar (al dente). Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om en voeg beetje voor beetje het pastawater toe, tot er een glanzend laagje op de pasta te zien is.
Verdeel de spaghetti over de borden. Rasp de kaas erover, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de peterselie.
vegatip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 tenen knoflook
1 rode peper
4 el extra vierge olijfolie
½ tl zout
15 g verse platte peterselie
300 g spaghetti
50 g Parmezaanse kaas