Spaghetti met zeevruchten en chili-olie
Italiaans hoofdgerecht voor visliefhebbers... Wedden dat die pan na een paar minuten leeg is?
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om.
Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Snijd de peterselie fijn en de citroen in partjes. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een partje citroen.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Spaghetti met zeevruchten en chili-olie
Italiaans hoofdgerecht voor visliefhebbers... Wedden dat die pan na een paar minuten leeg is?
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om.
Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Snijd de peterselie fijn en de citroen in partjes. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
300 g spaghetti
500 g diepvries zeevruchten
2 chilipeper
6 el verse platte peterselie