Kabeljauwballetjes met tomatensaus
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 5 min. Voeg 1 teen knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes en de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur 20 min. zacht koken. Voeg op het laatste moment de helft van het basilicum toe. Pureer de kabeljauw in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de knoflook, het ei en de rest van het basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomatensaus.
Kabeljauwballetjes met tomatensaus
voorgerecht
null personen
315 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 5 min. Voeg 1 teen knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes en de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur 20 min. zacht koken. Voeg op het laatste moment de helft van het basilicum toe. Pureer de kabeljauw in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de knoflook, het ei en de rest van het basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomatensaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 el witte wijn
16 blaadjes basilicum
250 g kabeljauwfilet
1 ei
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine