Gegrilde garnalen met tomatensaus
Aan de slag
1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bosui, peperreepjes en paprika ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes, wijn, tijm, helft van peterselie, suiker, zout en peper toevoegen. Tomatensaus ca. 25 minuten zachtjes doorkoken. Intussen kaas in dunne plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ovenschaaltjes invetten met rest van olie. Beetje tomatensaus over bodem van schaaltjes verdelen. Garnalen erover verdelen en rest van saus erover scheppen. Afdekken met plakjes kaas. Schoteltjes ca. 10 cm onder grill schuiven en bovenkant in enkele minuten licht goudbruin laten kleuren. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met warm stokbrood.
Gegrilde garnalen met tomatensaus
voorgerecht
null personen
190 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bosui, peperreepjes en paprika ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes, wijn, tijm, helft van peterselie, suiker, zout en peper toevoegen. Tomatensaus ca. 25 minuten zachtjes doorkoken. Intussen kaas in dunne plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ovenschaaltjes invetten met rest van olie. Beetje tomatensaus over bodem van schaaltjes verdelen. Garnalen erover verdelen en rest van saus erover scheppen. Afdekken met plakjes kaas. Schoteltjes ca. 10 cm onder grill schuiven en bovenkant in enkele minuten licht goudbruin laten kleuren. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met warm stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
3 bosuitjes
1 rode peper
1 groene paprika
4 takjes peterselie
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes
100 ml witte wijn
1 mespunt tijm
1 snufje suiker
75 g witte kaas
2 bakjes cocktailgarnalen
Dit heb je nodig
kleine lage ovenschaaltjes