Timballo
Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 min. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min. mee. Snijd de salie uit de kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ? van de olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 min. Voeg de resterende knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.
Bekleed de bodem van de ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met olie. Leg een takje oregano op bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand.
Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout. Schenk de helft over de pasta. Schep het spinaziemengsel erop en strijk glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min. rusten.
Timballo
Instructievideo - 05:59 min.
Timballo
Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd.
hoofdgerecht
null personen
950 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 min. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min. mee. Snijd de salie uit de kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ? van de olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 min. Voeg de resterende knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.
Bekleed de bodem van de ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met olie. Leg een takje oregano op bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand.
Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout. Schenk de helft over de pasta. Schep het spinaziemengsel erop en strijk glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min. rusten.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 uien
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
4 kippenbouten
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
400 g tomatenblokjes
300 g verse spinazie
250 g ricotta
400 g penne rigate
150 g Parmigiano Reggiano
6 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
hoge ronde ovenschaal
bakpapier