Spruitjesovenschotel met ham en kaas
We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder.
Aan de slag
Halveer de spruitjes en de champignons en snijd de ui in grove stukken. Kook de krieltjes 10 min. en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Fruit de uien 3 min. in de olie, voeg de champignons toe en roerbak 5 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de krieltjes en spruiten in de ovenschaal. Schep de uien met champignons, de ham en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin kleuren.
Spruitjesovenschotel met ham en kaas
We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de spruitjes en de champignons en snijd de ui in grove stukken. Kook de krieltjes 10 min. en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Fruit de uien 3 min. in de olie, voeg de champignons toe en roerbak 5 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de krieltjes en spruiten in de ovenschaal. Schep de uien met champignons, de ham en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin kleuren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
250 g champignons
2 grote uien
700 g krieltjes
200 g hamreepjes julienne
150 g gemalen belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter