Sgroppino (scroppino)
De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.
Aan de slag
Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.
Sgroppino
Instructievideo - 01:20 min.
Sgroppino (scroppino)
De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.
null personen
155 kcal
5 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml prosecco
100 ml wodka
1 limoen
1 l citroensorbetijs
Dit heb je nodig
champagneflûtes