Frambozen-scroppino
bewaar
bewaar

Frambozen-scroppino

De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

5 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.

variatietipKindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.
algemeenVolgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozen-scroppino

De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig