Witlofsalade met ei
Met ei en ui, witlof combineert met alles!
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Snijd de selderij fijn. Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Klop een dressing van 3 el vocht van de Amsterdamse ui, mayonaise en mosterd.
Laat de Amsterdamse ui uitlekken en schep met de witlof, selderij, appel en kaas om met de dressing en verdeel over een platte schaal. Leg de eiparten erop en bestrooi met peper.
Witlofsalade met ei
Met ei en ui, witlof combineert met alles!
bijgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
Snijd de selderij fijn. Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Klop een dressing van 3 el vocht van de Amsterdamse ui, mayonaise en mosterd.
Laat de Amsterdamse ui uitlekken en schep met de witlof, selderij, appel en kaas om met de dressing en verdeel over een platte schaal. Leg de eiparten erop en bestrooi met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
4 stronken witlof
10 g verse selderij
1 Elstar appel
100 g Goudse belegen komijnekaas 48+
320 g Amsterdamse uien in pot
2 el mayonaise
2 tl grove Zaanse mosterd