Ribeye bakken
Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.
Aan de slag
Laat van tevoren de ribeye uit de verpakking onder vershoudfolie op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt 30 min. Dep vervolgens beide kanten met keukenpapier droog en bestrooi vlak voor het bakken met zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot deze begint te kleuren. Zet het vuur hoog en leg het vlees in de pan.
Bak voor rood 1-2 min., medium 2-3 min. en doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor de tang; door met een vork in het vlees te prikken, verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.
Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten, zodat het minder vocht verliest tijdens aansnijden.
Ribeye bakken
Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.
hoofdgerecht
null personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat van tevoren de ribeye uit de verpakking onder vershoudfolie op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt 30 min. Dep vervolgens beide kanten met keukenpapier droog en bestrooi vlak voor het bakken met zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot deze begint te kleuren. Zet het vuur hoog en leg het vlees in de pan.
Bak voor rood 1-2 min., medium 2-3 min. en doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor de tang; door met een vork in het vlees te prikken, verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.
Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten, zodat het minder vocht verliest tijdens aansnijden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 ribeye
25 g ongezouten roomboter