Kerstcocktail van Inge
Aan de slag
Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de saus door de Hollandse garnalen. Verdeel de sla over 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes. Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper. Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla.
Kerstcocktail van Inge
voorgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de saus door de Hollandse garnalen. Verdeel de sla over 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes. Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper. Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
½ theelepel verse rode peper
2 eetlepels whisky (slijter)
200 g Hollandse garnalen
1 zak veldsla
1 citroen
1 mespunt cayennepeper