Gegrild Mongolisch lamvlees
Aan de slag
In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen. Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen. Minimaal 30 min. laten marineren.
Ovengrill voorverwarmen. Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper. Uiringen erover verdelen.
Gegrild Mongolisch lamvlees
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen. Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen. Minimaal 30 min. laten marineren.
Ovengrill voorverwarmen. Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen. Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren. In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper. Uiringen erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel sojasaus
3 cm verse gemberwortel
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook
600 g lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien