Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus
Aan de slag
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in lange, smalle reepjes snijden. Spinazie in pan met ruim kokend water met 1 tl zout 30 sec. laten slinken. Spinazie in vergiet goed laten uitlekken en alle vocht eruit drukken. In wok of braadpan 2 el olie verhitten. Lamsreepjes 1 min. op hoog vuur roerbakken. Knoflook, suiker, vissaus en sojasaus toevoegen, vuur laag zetten en gerecht afgedekt nog 2 min. laten sudderen. Intussen spinazie terugdoen in pan en omscheppen met 1 el olie. Helft van munt en koriander erdoor mengen en spinazie op smaak brengen met zout en peper. In kom rest van koriander en munt met rode peper mengen. Spinazie over vier borden verdelen. Lamsvlees op spinazie leggen en kruiden-pepermengsel erover strooien. Serveren met witte rijst.
Roergebakken lamsvlees in knoflooksaus
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in lange, smalle reepjes snijden. Spinazie in pan met ruim kokend water met 1 tl zout 30 sec. laten slinken. Spinazie in vergiet goed laten uitlekken en alle vocht eruit drukken. In wok of braadpan 2 el olie verhitten. Lamsreepjes 1 min. op hoog vuur roerbakken. Knoflook, suiker, vissaus en sojasaus toevoegen, vuur laag zetten en gerecht afgedekt nog 2 min. laten sudderen. Intussen spinazie terugdoen in pan en omscheppen met 1 el olie. Helft van munt en koriander erdoor mengen en spinazie op smaak brengen met zout en peper. In kom rest van koriander en munt met rode peper mengen. Spinazie over vier borden verdelen. Lamsvlees op spinazie leggen en kruiden-pepermengsel erover strooien. Serveren met witte rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 zak panklare spinazie
3 eetlepels olie
600 g lamsboutlapjes à la minute
3 teentjes knoflook
½ theelepel suiker
1 eetlepel Thaise vissaus
3 eetlepels lichte sojasaus
1 zakje verse koriander
1 zakje verse munt
Dit heb je nodig
wok