Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes.
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
voorgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 pakje Groninger
1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
3 groentebouillontabletten
250 g linzen
2 x 200 g verse spinazie