Spliterwtjessoep met sinaasappel
Aan de slag
Peen en aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelschil raspen en vrucht uitpersen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in soeppan verhitten. Hierin peen, ui, sinaasappelschil en knoflook 4 min. bakken. Bouillontabletten, komijn, erwten, sinaasappelsap en 1 1/2 l water toevoegen. Aan de kook laten komen en in ca. 40 min. gaar laten worden. Soep over 4 grote soepkommen verdelen en besprenkelen met scheutje olijfolie. Yoghurt erover verdelen en met nog wat komijn bestrooien.
Spliterwtjessoep met sinaasappel
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Peen en aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelschil raspen en vrucht uitpersen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in soeppan verhitten. Hierin peen, ui, sinaasappelschil en knoflook 4 min. bakken. Bouillontabletten, komijn, erwten, sinaasappelsap en 1 1/2 l water toevoegen. Aan de kook laten komen en in ca. 40 min. gaar laten worden. Soep over 4 grote soepkommen verdelen en besprenkelen met scheutje olijfolie. Yoghurt erover verdelen en met nog wat komijn bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpeen
4 grote aardappels
2 sinaasappels
2 grote uien
2 tenen knoflook
8 eetlepels olijfolie
2 groentebouillontabletten
2 eetlepels gemalen komijn
300 g spliterwten
4 eetlepels yoghurt
Dit heb je nodig
soeppan