Lasagne met broccoli
Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, en halveer deze. Kook ze 2 min. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Snipper ui en pers knoflook. Verhit olie in een koekenpan en fruit ui 4 min. Voeg knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd paprika in stukjes, voeg deze en de tomatensaus erbij. Laat 5 min. op laag vuur sudderen.
Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van saus en bedek weer met lasagnebladen. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen. Eindig met de rest van de saus. Rasp de kaas en bestrooi ovenschaal ermee. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 min.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:43 min.
Lasagne met broccoli
Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
40 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, en halveer deze. Kook ze 2 min. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Snipper ui en pers knoflook. Verhit olie in een koekenpan en fruit ui 4 min. Voeg knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd paprika in stukjes, voeg deze en de tomatensaus erbij. Laat 5 min. op laag vuur sudderen.
Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van saus en bedek weer met lasagnebladen. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen. Eindig met de rest van de saus. Rasp de kaas en bestrooi ovenschaal ermee. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 min.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 broccoli
2 uien
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
350 g rundergehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 rode paprika
690 g gezeefde tomaten
100 g schouderham
250 g groene lasagnevellen
250 g buffelmozzarella
75 g Grana Padano kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)