Mandarijnijs met gelukskoekjes
bewaar
bewaar

Mandarijnijs met gelukskoekjes

30 min. bereiden / 4 uur 15 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Breng in een pan de suiker met 250 ml water aan de kook tot een siroop. Laat op laag vuur doorkoken tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen. Rasp 2 1/2 eetlepel mandarijnenschil. Pers 500 ml sap van de mandarijnen. Doe de siroop, het sap en 2 eetlepels rasp in een ijsmachine en draai tot een gladde sorbet. Smelt de boter. Klop in een kom met een garde het eiwit met de poedersuiker. Voeg de bloem in 3 delen toe, al kloppend. Doe de boter en de rest van de rasp erbij en roer door. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast. Schrijf op 12 strookjes papier van 8 bij 1 1/2 cm een spreuk en rol ze op. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep er 1 theelepel beslag op en strijk het uit tot een cirkel van 6 cm. Maak zo 4 cirkels. Bak de koekjes ca. 6 minuten. Nu snel handelen. Haal een koekje met het paletmes van het bakpapier en leg er een spreuk op. Vouw het koekje dubbel en vouw de uiteinden naar elkaar toe. Knijp de onderkant dicht, zodat er een hoorntje ontstaat. Maak ook de andere koekjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mandarijnijs met gelukskoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig