Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
Aan de slag
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.
Ook lekker als voorgerecht.
Rodekool met gegrilde peer en geitenkaas
bijgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.
Ook lekker als voorgerecht.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
3 el blanke amandelen
300 g rode kool
2 handperen
1 rode ui
2 el rode-wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
240 g verse geitenkaas
Dit heb je nodig
grillpan, magnetronfolie