Sinaasappelsalade
Aan de slag
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Pitten verwijderen. Ui pellen en in flinterdunne halve ringen snijden. Amandelen fijn hakken. In kopje olie, azijn, suiker, zout en peper tot dressing kloppen. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in schijfjes snijden. Sinaasappelparten, avocado en olijven in grote schaal doen. Dressing erdoor scheppen. Uiringen en amandelen erover strooien. Garneren met blaadjes munt.
Sinaasappelsalade
voorgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Pitten verwijderen. Ui pellen en in flinterdunne halve ringen snijden. Amandelen fijn hakken. In kopje olie, azijn, suiker, zout en peper tot dressing kloppen. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in schijfjes snijden. Sinaasappelparten, avocado en olijven in grote schaal doen. Dressing erdoor scheppen. Uiringen en amandelen erover strooien. Garneren met blaadjes munt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 handsinaasappels
½ rode ui
30 g blanke amandelen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
2 theelepels rode wijnazijn
1 mespunt suiker
0 zout en peper
1 rijpe avocado
15 zwarte olijven zonder pit
2 takjes munt