Stoofschotel geïnspireerd op Poolse bigos
In een originele bigos hoort Poolse worst (kielbasa) en ander gebraden (varkens)vlees, maar deze versie met Gelderse rookworst is ook erg lekker op koude, winterse dagen!
Aan de slag
Breng de zuurkool met het water aan de kook en laat 15 min. koken.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de champignons. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een grote pan en bak de ui, champignons, witte kool en de pruimen 10 min.
Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snijd de knoflook grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.
Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg ook het vlees toe aan het koolmengsel. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Stoofschotel geïnspireerd op Poolse bigos
In een originele bigos hoort Poolse worst (kielbasa) en ander gebraden (varkens)vlees, maar deze versie met Gelderse rookworst is ook erg lekker op koude, winterse dagen!
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breng de zuurkool met het water aan de kook en laat 15 min. koken.
Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de champignons. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een grote pan en bak de ui, champignons, witte kool en de pruimen 10 min.
Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snijd de knoflook grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.
Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg ook het vlees toe aan het koolmengsel. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool naturel
500 ml kraanwater
2 uien
250 g champignons
½ witte kool
6 el traditionele olijfolie
125 g gewelde pruimen zonder pit
700 g rib-runderlappen
3 tenen knoflook
1 Gelderse rookworst
250 ml volle rode wijn
140 g tomatenpuree
2 gedroogde laurierblaadjes