Snelle stroganoff met aardappelpuree
In slechts 10 minuten klaar, en net zo lekker!
Aan de slag
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 min. gaar. Schep het vlees uit de pan.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 min. Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak 1 min.
Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor. Verwarm de stroganoff nog 2 min. zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Snelle stroganoff met aardappelpuree
In slechts 10 minuten klaar, en net zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 min. gaar. Schep het vlees uit de pan.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 min. Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak 1 min.
Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor. Verwarm de stroganoff nog 2 min. zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout en serveer met de aardappelpuree.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes mix voor aardappelpuree
2 el traditionele olijfolie
500 g magere varkensreepjes
400 g champignons
1 rode paprika
2 tl paprikapoeder
70 g tomatenpuree
50 ml kraanwater
125 ml verse slagroom