Pikante groene salade
Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai!
Aan de slag
Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sinaasappelsap, granaatappelsap, zout en sambal tot een dressing. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
Schil de avocado, halveer en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de sjalotringen, avocado en sla met de granaatappelpitten en schep de dressing erdoor.
Pikante groene salade
Het zoetzure van de granaatappel en het pittige van sambal. Deze salade is absoluut niet saai!
bijgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sinaasappelsap, granaatappelsap, zout en sambal tot een dressing. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
Schil de avocado, halveer en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de sjalotringen, avocado en sla met de granaatappelpitten en schep de dressing erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 granaatappel
100 ml traditionele olijfolie
1 el sinaasappelsap
½ tl sambal oelek
1 sjalot
1 avocado
75 g slamelange