Zeevruchtensalade
Aan de slag
Steeltje van peper verwijderen en zaad eruit schudden. Peper in kommetje heet water ca. 30 minuten laten weken. Ui pellen en snipperen. Visfilet in stukjes snijden. Sla wassen uitslaan en in stukjes scheuren. In kommetje 3 eetlepels olie, zout, citroensap en mayonaise tot dressing kloppen. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap toevoegen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar stoven. Peper afgieten, fijnhakken en aan vismengsel toevoegen. Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout. Dressing door sla scheppen. Sla over vier borden verdelen en vis erop leggen.
Zeevruchtensalade
voorgerecht
null personen
425 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steeltje van peper verwijderen en zaad eruit schudden. Peper in kommetje heet water ca. 30 minuten laten weken. Ui pellen en snipperen. Visfilet in stukjes snijden. Sla wassen uitslaan en in stukjes scheuren. In kommetje 3 eetlepels olie, zout, citroensap en mayonaise tot dressing kloppen. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap toevoegen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar stoven. Peper afgieten, fijnhakken en aan vismengsel toevoegen. Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout. Dressing door sla scheppen. Sla over vier borden verdelen en vis erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gedroogd chilipepertje
1 ui
250 g roodbaarsfilet
1 krop sla
150 ml olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel mayonaise
2 tenen knoflook
½ blik tomatenblokjes
150 g gekookte mosselen
100 g rivierkreeftjes
0 zout