Vissoep met rivierkreeftjes
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
Vissoep met rivierkreeftjes
voorgerecht
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
½ gedroogd chilipepertje
500 ml gezeefde tomaten
500 ml visbouillon
4 eetlepels droge sherry
200 g zeewolffilet
8 stoneleeks
50 g tuinerwten
100 g rivierkreeftjes
15 g verse basilicum